Vyhledej
Jaroměřsko > Sport

Výsledky závodů King Kong NINJA ve Dvoře Králové nad Labem

Redakce / 11.04.2024
Festival překážkových sportů pod názvem KING KONG se konal o Velikonocích ve sportovní hale ve Strži. Jednalo se o 5denní akci, kdy se největší místní sportovní hala změnila v arénu s překážkami hned ve 4 disciplínách: parkour, NINJA, OCR a Monkey bar (opičí dráha se 36 gymnastickými kruhy). Překážky si mohl vyzkoušet kdokoliv ve volném tréninku nebo na workshopech vedených zkušenými reprezentanty, kteří zároveň trénovali i děti na příměstském táboře.

Od pátku do neděle zde zároveň probíhaly divácky velmi atraktivní závody ve vybraných disciplínách, kterých se účastnilo přes 200 sportovců z celé republiky. 

O medaile v nedělním závodu, který je součástí národní série Czech Ninja Games, bojovali v kategorii Elite i zástupci místního oddílu OCR. Mezi muži předvedli velmi vyrovnané výkony medailisté z loňského MČR, mezi kterými se neztratil ani teprve 15letý zástupce místního oddílu Tomáš Erban zejména díky fantastickému výkonu v parkouru. Mezi ženami se utkaly o medailové pozice také nejlepší juniorky, mezi nimi domácí i 14letá Anežka Holanová. Souboj byl napínavý do poslední chvíle, zlato nakonec zůstalo doma. 

Velkou popularitu si získala aréna mezi dětmi, které přicházely - a již nechtěly odejít. Překážky byly hravé a zároveň pro malé i větší děti velkou výzvou, která je nutila věci zkoušet pořád dokola. Ačkoliv počasí spíše lákalo ven, některé děti trávily dobrovolně v aréně každý den. Sobotního dětského závodu se nakonec zúčastnilo 85 dětí.

Velmi nás těší, že do obou závodů se podařilo díky atraktivitě překážek zapojit i ty, které by nikdy dříve nenapadlo se podobného závodu zúčastnit, například trati neodolali ani parkouroví závodníci, kteří původně přijeli jen na svůj páteční závod Českého poháru. Připojily se rovněž místní krasobruslařky, přijeli sokolové z různých jednot či horolezci. V sobotu se dětem věnoval i světový rekordman ve šplhu na 14 metrovém laně Martin Vacek. Workshopy pomohli zájemcům posunout se zase o úroveň výše. Věříme, že tento intenzivní trénink bude vidět na nejbližších závodech - zejména na blížícím se mistrovství ČR a mistrovství Evropy v Itálii. 

DOBROVOLNÍCI A SPONZOŘI

Závod by absolutně nešel udělat bez celé řady dobrovolníků z rodiny a rodičů členů oddílu. Klíčová byla pomoc firem a lidí, kteří nám půjčili drahé hliníkové konstrukce - TS Attitude, Sound servis a Zdeněk Strejc. Zásadní byla i pomoc Petra Vinického, který dovezl spousty segmentů pomůcek a navíc udělal i workshopy. Za další worskhopy děkujeme dalším velkým osobnostem OCR a Ninja sportu Lucce Badalíkové, Zuzce Kocumové a Lukáši Novákovi. Za jejich ubytování děkujeme Hotelu Lázně pod Zvičinou a Penzionu hotelu Centrál. Za velkou zásobu lan děkujeme firmě Delana, magnézium máme od firmy Chalk. Za finanční podporu děkujeme městu Dvůr Králové nad Labem, Sokolu Dvůr Králové nad Labem a firmám Juta, Kupkolo.cz a Malus. Za podporu děkujeme i firmám Avatech, Vánoční ozdoby, Bio For You a Bigmat Daros. Zvláštní poděkování patří Kateřině Sekyrkové a Iloně Frýzlové.

PLÁNY 

Závod se povedl a má moc hezké ohlasy. Přesto už nyní víme, co pro příští roky změnit, či vylepšit, aby to bylo ještě zajímavější. Nyní sbíráme podněty a nápady, tak pokud máte k závodu svoji připomínku, budeme moc rádi za zaslání, abychom byli příští velikonoce zase o kus lepší. 

Podrobné výsledky: 
https://kingkong87.webnode.cz/l/vysledky-kralovedvorskeho-king-konga/

Galerie fotek sobota - děti foto výběr: Petra Zdeňková: 
https://eu.zonerama.com/Link/Album/11306427
Galerie fotek sobota - děti foto všechny: Petra Zdeňková: 
https://eu.zonerama.com/kralovedvorsko/Album/11271953

Galerie neděle - dospělí - foto: Matěj Holan
https://eu.zonerama.com/Link/Album/11285935
Galerie fotek pátek tábor, worskhopy a parkour plus další fotky ze soboty foto: Pavel Feist
https://eu.zonerama.com/kralovedvorsko/Album/11264312


FOTOGALERIE - Výsledky závodů King Kong NINJA ve Dvoře Králové nad Labem

 
Vaše komentáře

Přečteno 614x