Vyhledej
Jaroměřsko > Sport > ostatní sporty

Vyzkoušejte si závody na velkých koloběžkách! Jeden ze závodů Rollo ligy se jede ve Velkém Poříčí

Redakce / 8.09.2020, Náchodsko a Broumovsko
V sobotu a neděli 26. a 27. září se budou již počtvrté konat ve Velkém Poříčí u Náchoda závody v koloběhu, tzv. Rollo liga. V sobotu po obědě bude na programu hromadný závod, v neděli se pak jede časovka do vrchu. Závodit mohou všechny věkové kategorie a to včetně příchozí veřejnosti, pro kterou je vypsána kategorie HOBBY.
Podívejte se na videopozvánku z fotografií Marka Ptáčka:

HROMADNÝ ZÁVOD

Sobotní hromadný závod se po roční přestávce vrací na svůj původní okruh. Start je ve Velkém Poříčí na náměstí, jede se směrem na Hronov, kde po průjezdu městem závodníci vystoupají nad Žďárky a odtud se vrací zpět do Velkého Poříčí. Okruh je dlouhý 11 km. Muži jej absolvují 3x, ženy a veteráni 2x. Děti mají okruh zkrácený. Podrobnosti o tratích najdete v propozicích (pdf). 
Závod si může přijet vyzkoušet i široká veřejnost. Pro neregistrované závodníky je vypsána kategorie hobby muži a ženy. V prostoru startu a cíle budou probíhat závody pro nejmenší děti - ročníky narození 2011 a mladší. Vyhlášení výsledků s následným občerstvením a posezením pro závodníky bude u hasičů z Velkého Poříčí.

ČASOVKA

V neděli je pro závodníky připravena časovka do vrchu. Pokud to pořadatelům situace dovolí, tak by start měl být na hranicích v Machovské Lhotě a cíl v Polsku nahoře na Karlowě v nejvyšším bodě. Délka této trasy je 4,5 km. Tratě pro přípravku a žáky budou zkráceny na 500m respektive 2km. V případě hraničních omezení bude časovka na klasické trati z Hronova na Vysokou Srbskou. Opět je vypsána i kategorie pro hobby jezdce, kteří pojedou celou trasu. Po závodě bude opět vyhlášení těch nejlepších závodníků, o přesném místě budou závodníci informování.

Podrobnosti najdete v detailních propozicích. Přihlásit se můžete zde na Sportchallenge. Podrobnosti o závodu a případně změny sledujte na FB události zde.

Projekt je realizován za finanční podpory Královéhradeckého kraje a pomohli i sponzoři - pivovar Primátor, Městys Velké Poříčí, Emco a Yedoo.

Foto z předchozích let: Marek Plaček

FOTOGALERIE - Vyzkoušejte si závody na velkých koloběžkách! Jeden ze závodů Rollo ligy se jede ve Velkém Poříčí

Související články
Déšť, zima a vítr - to byly víkendové závody na koloběžkách. Přesto se závodníci vyhecovali k mimořádným výkonům.
Vaše komentáře

Přečteno 309x