Vyhledej
Jaroměřsko > Sport > ostatní sporty

Tradiční Tambor Neckyáda 2016 je za dveřmi! Jaké jsou letos změny?

Redakce / 15.06.2016
Jaké jsou plány a změny pro letošní rok, na to jsme se zeptali hlavní organizátorky Zdenky Rychterové z Královédvorského vodáckého oddílu!


Zdenko, kdy se tedy bude Tambor Neckyáda letos konat?

Je to tak jako každý rok hned první prázdninový víkend. Ale pozor - po 2 letech, kdy byla Tambor Neckyáda až v neděli, se letos bude opět konat v sobotu. Ale tentokrát v odpoledních hodinách. vychází to tedy na sobotu 2. července.


Proč odpoledne a proč v sobotu?

To je snadné - někteří z účastníků si svoje plavidlo musí zkompletovat až přímo na startu, protože přístup k řece není pod přehradou zrovna jednoduchý. A protože plavidla jsou stále náročnější a větší, tak někteří z účastníků vstávali i ráno v 6 hodin, aby vůbec stihli včas odstartovat. Nyní se mohou v klidu vyspat a maximálně oželí oběd :-) V cíli si za odměnu něco dobrého mohou dát oni i diváci. Pro mnoho účastníků se volná neděle hodí i z důvodů rekonvalescence po náročných oslavách na loděnici :-)


Kdy se tedy startuje?

Účastníci mají sraz na startu na Podháji pod přehradou Les Království nejpozději ve 12:30, kdy proběhne zaškolení od vodních záchranářů. Ve 13h je start.

Jak je to s vodou z přehrady, poteče vůbec?

Už dlouhá léta nám povodí Labe vychází vstříc a máme zajištěn optimální průtok vody, tedy když neudeří nějaké opravdu extrémní sucha, nebo naopak. Zatím to ale vždy vyšlo dobře.

A kde si diváci plavidla nejvíce užijí?

Po trati je několik hezkých míst, ale nejatraktivnější je jako obvykle splav ve Verdeku, kde by účastníci měli být cca ve 13:30 - 14 hodin. Splav zajišťují právě vodní záchranáři, takže pokud si to kdokoliv chce zkusit splav zdolat, tak při Tambor Neckyádě je ta nejlepší příležitost. Lana, záchrané kruhy a záchranáři v neoprénech budou připraveni!

Kde ještě se mohou diváci pokochat pohledem na lodě?

Velmi hezká je procházka Z Verdeka do Dvora Králové k loděnici podél řeky, kde je spousta zákoutí a meandrů, to všechno ve stínu stromů. Každoročně právě zde čeká spousta pěších i cyklistů a jsou odtud i ty nejhezčí fotky.

Kde je cíl a kdy tam můžeme účastníky očekávat?

Cíl je jako každoročně na loděnici nad Pušovým splavem. Zde by se plavidla měla objevit kolem 15 hodiny.

Bude se i letos konat soutěž o nejkrásnější plavidlo?

Ano a to dokonce ve 2 kategoriích - hlavní kategorií jsou plavidla zcela vytvořená svými majiteli a druhá kategorie bude mezi loděmi, která budou postavena na základu nějaké jiné lodě, či raftu. 

A co na diváky v cíli bude čekat?

Jednak tam budeme mít tradiční občerstvení - pivo Tambor, párky, limonáda, ale hlavně se bude muzicírovat. Těšit se mlžete na královédvorskou kapelu JÍZDA. 


Budou se zase posílat SMS pro nejhezčí lodě?

Ne nebudou - bohužel každoročně se objeví nějací vykukové, které se snaží hlasovat opakovaně a to nás nebaví luštit. Proto jsme se rozhodli složit porotu z nás organizátorů a sponzorů. A společně vybereme nejlepší plavidla

Zmínila jsi sponzory, jaké se podařilo zajistit a jak jsou připraveny ceny pro vítěze?

Tradičním partnerem Neckyády je firma Tambor, která dodala sudy piva pro vítěze i do občerstvení, půjčila i techniku na čepování a poskytla další ceny. Dále nám pomáhají firmy Penzion za vodou, MKI net, Country saloon, Americana bar a Sport world, AZ technika, Copy centrum, restaurace U Pastvů, Cosmo bowling a další, Mediálním partnerem je Královédvorsko.cz
Jaké budou ceny, to je zatím tajemství, ale určitě se máte na co těšit. :-)

Děkuji za rozhovor a přeji ať se Tambor Neckyáda podaří.




FOTOGALERIE - Tradiční Tambor Neckyáda 2016 je za dveřmi! Jaké jsou letos změny?

Související články
Tradiční TAMBOR Neckyáda letos v novém termínu a s pořádnou muzikou - dnes v sobotu 8. července!
Vaše komentáře

Přečteno 1722x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Kalendář akcí
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi
29.03.2024 09:00 - 1.04.2024 17:00
Velikonoce na pevnosti 2024
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival