Vyhledej
Jaroměřsko > Sport > ostatní sporty

Jaroměř hostila nejlepší šipkaře kraje

Redakce, / 26.04.2024, Jaroměř - Jaroměřsko
Přesně po roce se turnaje krajského významu vrátily do Jaroměře. Sál Důstojnické besedy pohostil třetí letošní Královéhradecký Master, jehož součástí byly tradičně individuální turnaje dospělých i mládeže, které tentokrát doplnilo páteční krajské finále Ligového poháru družstev kategorie C+.

FOTOGALERIE - Jaroměř hostila nejlepší šipkaře kraje


DC Kobylice vítězem historicky prvního společného krajského finále pohárové soutěže

Právě to bylo sehráno vůbec poprvé v historii společně, kdy se kvalifikanti z jižní oblasti kraje poměřily s kvalifikanty ze severu. Výsledkem pak byl jeden jediný vítěz na rozdíl od let minulých, kdy každá z oblastí měla vítěze svého. Tím prvním a jediným vítězem pohárové soutěže kategorie C+ na Královéhradecku je tým DC Kobylice, který si za prvenstvím šel suverénním způsobem. Držet krok s ním žádný z konkurentů nevydržel dlouho a po výhrách 21:11 (čtvrtfinále se Šipkaři z Obecní hospůdky Rudník), 21:11 (semifinále s Rally barem Vrchlabí) a 21:13 (finále s UDH Horní Radechová) mu triumf náleží naprosto zaslouženě. Kobyličtí se zároveň nominovali do národního finále, které se za účasti dvaatřicítky nejlepších celků z krajů napříč republikou uskuteční 5. května v Králíkách u Nového Bydžova. Společně s nimi se na republikový vrchol pohárové soutěže vypraví i v kraji stříbrná UDH Horní Radechová, respektive bronzová Monsters Habřina. Právě tato dvojice předvedla v Jaroměři nejnapínavější souboj, po kterém se z těsného semifinálového vítězství 21:19 radovali radechovští. Nejméně oblíbené čtvrté místo, které bylo nejen nemedailové, ale také pro národní finále první nepostupové, pak obsadili nejzklamanější hráči večera reprezentující vrchlabský Rally bar.

Davídek obávaným soupeřem, triumf ze singlů však mají Drtil a Košťálová

Sobotní program již tradičně naplnily individuální turnaje především pak ty ústřední Mastery dospělých. Hráčem dne lze otitulovat Antonína Davídka, který obsadil shodně druhé místo v singlech i párech. O tom, že dlouhodobě patří mezi elitní hráče nejen našeho kraje není pochyb. Neotřesitelné postavení pak má v našem regionu z pohledu medailové bilance. Od roku 2022, kdy bylo sehráno celkem dvanáct Masterů, byl v singlech pouze jednou mimo stupně vítězů, osmkrát hrál finále a z poloviny úspěšně. Ve dvojicích je výčet obdobný: dvakrát bez medaile, devětkrát finále, čtyřikrát vítězné. V současnosti je tedy suverénně nejobávanější osobou, které je záhodno se na Masteru vyhnout obloukem (v dobrém slova smyslu samozřejmě).
Mezi ženami zaznamenala jako jediná dvojnásobný medailový zářez Kateřina Šildbergerová, která byla stříbrná v singlech a bronzová v párech. Také u této dámy nelze opomenout skvostnou osobní statistiku. Za poslední rok v singlech sedm startů, čtyřikrát finále, jedno vítězné, dvakrát mimo pódium, ve dvojicích stejný počet startů, třikrát finále, jedno vítězné a jednou mimo pódium. Dvojnásobnou radost v sobotu měl ještě dvakrát bronzový Martin Chvojka, jenž se na šipkařském kolbišti pohybuje teprve dva roky. Z nejprestižnějších turnajů v kraji se mu přesto už ve sbírce vyjímají čtyři cenné počiny: dva bronzy v singlech a zlato a bronz v párech.
Nicméně ani jeden z výše vyzdvihovaných na metu nejvyšší v Jaroměři nedosáhl. Triumfy si odvezli Eva Košťálová, Pavel Drtil a dua Dominika Šimková, Anna Jiříčková-Valentová, potažmo Michal Genik, Josef Klika. Úspěch je to především pro Košťálovou, která na zlatou ze singlového Masteru čekala od února 2020, kdy ve Vrchlabí ovládla tehdejší TOP Master. Premiérová zlatka na hrudi od soboty visí Šimkové, jež v Masteru dvojic sekundovala o tři zlatky zkušenější kolegyni Jiříčkové-Valentové. První triumf od znovusjednocení jižních a severních Masterů, ke kterému došlo loni v lednu, pak mají Genik s Klikou.

Z hráčů nižších ligových soutěží se na cenných příčkách objevili například shodně devátí pánové Ladislav Miščuk (hráč kategorie D), David Regner, Marek Téra (oba hráči B kategorie), či pátá dáma Patricie Halířová (hráčka bez kategorie). Těsně pod pódiem zakončila pouť za obhajobou stříbra z únorového Masteru žen ve Velkém Poříčí Saša Kousalová (taktéž bez hráčské kategorie).

Mládežnickým Masterům kralovali Hofman a Kujal

Zpátky ještě k pátku. Vedle vyvrcholení Ligového poháru totiž nabídl individuální turnaje mládeže. Nejúspěšnějším nedospělákem byl Petr Hofman. Dokázal vyhrát Master juniorů i pozdější vložený Open stejné kategorie. V žactvu se na nejvyšší stupínek vyšplhal Jan Kujal. Pro oba mladíky je to v porovnání s posledním únorovým Masterem zlepšení. V případě Kujala o jednu příčku, Hofman popolezl dokonce o příčky dvě.

Kompletní výsledky včetě fotogalerie najdete na portále www.sipky.org/khk-s.

 
Vaše komentáře

Přečteno 64x
 
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.

Kalendář akcí
7.05.2024 19:00 - 7.05.2024 20:30
Cestovatelská přednáška - Nepál
8.05.2024 10:00 - 8.05.2024 16:30
MISE Velichovky 2024
9.05.2024 15:45 - 9.05.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi
10.05.2024 15:45 - 10.05.2024 16:45
Jóga pro zdraví a sílu v každém věku
10.05.2024 18:30 - 10.05.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival