Vyhledej
Jaroměřsko > Sport > motorismus

Královédvorští modeláři pořádají seriál závodů RC modelů SAFARI CUP. Podívejte se na video a fotogalerii

Redakce / 28.09.2022
Nedaleko areálu Technických služeb ve Dvoře Králové nad Labem za několik posledních let vyrostla špičková závodní trať pro RC RALLYE modely. A je to jedna z nejoblíbenějších tratí v České republice.

Místní modeláři zde pravidlené pořádají závody. A nejen to - královédvoráci v čele s Vlastimilem Brentnerem jsou zároveň pořadateli celého seriálu závodů s názvem SAFARI CUP.

Nápad založit rally šampionát rádiem řízených modelů v měřítku 1:10 vznikl se založením týmu v roce 2007. Z původního jednoduchého okruhu se dráha rozrostla do dnešní podoby. Dráha je provozována na pozemcích z části pronajatých od Města Dvůr Králové a z části na pozemcích, které tým užívá s laskavým svolením pana Aleše Říhy.

Do šampionátu je v současnosti přihlášeno kolem 40 jezdců převážně z naší republiky, ale účastnili se i závodníci z Francie, Polska, Rakouska, Chorvatska a Maďarska. Jednotlivé závody se pořádají střídavě na tratích ve Dvoře Králové nad Labem, Benátkách u HK, Praze, Chotěvicích a Žacléři a organizačně je zajišťují místní týmy. Kalendář závodů je k nahlédnutí na stránkách šampionátu https://safaricup.cz/index.php 

V roce 2018 proběhlo na trati ve Dvoře Králové nad Labem Mistrovství ČR za účasti 47 jezdců. 

Jan Holan

FOTOGALERIE - Královédvorští modeláři pořádají seriál závod RC modelů SAFARI CUP. Podívejte se na video a fotogalerii

 
Vaše komentáře

Přečteno 596x