Vyhledej
Jaroměřsko > Sport

Královédvoráci přivezli z Brna neuvěřitelných 6 republikových medailí ve dvou sportech! Fotky a videa v článku

Redakce / 13.11.2022
Bohumil Hrabal by začal ... Dávejte pozor, co vám teďka řeknu", Ota Pavel by rovnou napsal "Pohádku o Sokolíkovi". Protože tohle ... tohle je pohádkový příběh o tom, kterak sokolský všestraňáci ze Dvora Králové vyhráli, co se dalo. A to také ve sportu, který nikdy ani pořádně netrénovali a kde je vůbec nikdo neznal

FOTOGALERIE - Závod škol a Mistrovství České republiky ve šplhu na laně - Brno 2022

FOTOGALERIE - Pohádka na Mistrovství České republiky v parkouru

A kde stejně, jako před časem na Gladiátor race koukali, co že to je za děti. Ale pojďme na to popořádku! 

Parta 20 dětí z královédvorského Sokola se již tradičně vydala do Brna na velkou sportovní akci s názvem SPORT LIFE! Její součástí byly také nejrůznější sportovní soutěže. 

Závod škol ve šplhu na laně

Tohoto závodu se mohou zúčastnit i začátečníci a hodně malé děti, které zatím vyšplhají "pouze" 3 metry (zkuste si to) a takových závodů je málo. No a závodní atmosféra, fandění, moderátor, spousta diváků - to každého vyhecuje k výkonům, o kterých ani nesnil. Takže sebou tu a tam vezmeme i prcka, který ty 3 metry nikdy nevyšplhal, ale na závodě to prostě dokáže! Celkově jsme i z tohoto závodu přivezli krásných 5 medailí. 
Letošní ročník nám však připravil ještě jiný nečekaný krásný příběh.
Maturantka z našeho gymnázia Adélka Hermanová chodí do Sokola už nějaký ten pátek na trampolíny a přitom viděla, jak malé gymnastky šplhají. A tak také začala trénovat a zde si zlepšila svůj osobní rekord o neuvěřitelnou TŘETINU. Tedy ze 17 vteřin na 11:56 (ve třetím videu v čase 2:55 je druhý, trochu pomalejší pokus). Nejen že obsadila nádherné třetí místo mezi středoškolačkami, ale tímto časem by se druhý den umístila na devátém místě na Mistrovství ČR mezi ženami a dorostenkami. Bohužel pro účast na MČR bylo potřeba se kvalifikovat v předstihu. 
A to Adélka ještě v neděli pospíchala na Mistrovství republiky ve skocích na trampolíně, kde královédvorský tým vybojoval 9. místo! 

Mistrovství České republiky ve šplhu

To hlavní ale přišlo druhý den - totiž Mistrovství republiky ve šplhu na laně, kam se nominovalo hned 7 závodníků z našeho Sokola. Titul Mistryně republiky se podařilo obhájit Anežce Holanové v novém osobním rekordu 6:21. S tímto časem by odpoledne na závodě dorostenek a žen brala třetí místo. Úžasný výkon předvedla také Kateřina Schreiberová, která si také posunula osobní maximum a získala senzační třetí místo. Kája Lukášová byla osmá. Mezi kluky byl Tomáš Erban na 7. místě, Matěj Holan na 9. místě a Ondra Schreiber v dorostencích byl také devátý. 

Mistrovství České republiky v parkouru - pohádkový příběh

Co jezdíme do Brna, tak kousek od šplhu vždy byla postavena i nádherná překážkové dráha pro MČR v parkouru a celé 3 dny byla vždy obsypaná neuvěřitelně mrštnými dětmi. Také naše děti si ji vyzkoušely a hrozně je to bavilo. A tak jsme se rozhodli je letos registrovat i do tohoto sportu a na závod je přihlásit.

Při vstupu do haly nám ale proběhl mráz po zádech! Ta trať byla o hodně těžší než loni! Překážky strašně vysoké a příkré... zkrátka ..  Ještě, že s námi nebyly žádné maminky! :-)

Večer před závodem se nám podařilo se na trať dostat a my trenéři jsme se strachem sledovali, jak se děti s překážkami opatrně seznamují a zkouší si varianty jejich překonání. Strach u všech postupně ustupoval a nastupovalo závodnické nadšení. Hned jsme poznali, že naše děti tu trať zvládnou a ostudu neudělají. V koutku duše jsme tiše doufali v třeba jeden solidní výsledek na dohled stupňů vítězů. To co se ale v sobotu stalo, to byla čistá závodnická euforie radosti a sportovního nadšení!  Považte sami:

Ema Erbanová - Mistryně České republiky v parkouru (mladší žákyně) 
Ema Hažvová - Mistryně České republiky v parkouru (malé děti)
Tomáš Erban - Vicemistr České republiky v parkouru (starí žáci)
Kája Lukášová - třetí na Mistrovství České republiky v parkouru (starší žákyně)

Sokol prostě jede PŘES PŘEKÁŽKY KE HVĚZDÁM! Podívejte se na videa a fotogalerie pod článkem. 

Honza a Jirka

Kompletí fotogalerie z Brna nejen pro naše závodníky:
Páteční závod škol a následné řádění: https://eu.zonerama.com/kralovedvorsko/Album/9106896
Sobotní MČR šplh a MČR parkour zde: https://eu.zonerama.com/kralovedvorsko/Album/9109704
Některé parkourové fotky tam budou 2x, protože se v galerie se blbě promazává.

Naši závodníci na Mistrovství České republiky ve šplhu na laně:

Pohádkové vystoupení našich borců na Mistrovství České republiky v parkouru - disciplína speed-run:


Závod základních a středních škol a 5 našich medailí:

V Brně je vždy i spousta dalších atrakcí, které stojí za to :-)

 
Vaše komentáře

Přečteno 383x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Kalendář akcí
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi
29.03.2024 09:00 - 1.04.2024 17:00
Velikonoce na pevnosti 2024
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival