Vyhledej
Jaroměřsko > Sport > hokej

Generální partner a prezident klubu Vasil Teodoridis „Chceme hrát hokej pro radost“

Redakce, HC Dvůr Králové n.L. / 29.07.2015, Dvůr Králové nad Labem
V loňské sezoně si mužstvo zachránilo účast v nejvyšší krajské soutěži až v baráži. Ovšem nemuselo to tak být. „Poučili jsme se a chceme být sportovně připravenější“, sděluje nový prezident klubu Vasil Teodoridis, který po záchraně začal intenzivně pracovat na přestavbě mužstva i chodu klubu. V loňské sezoně vstoupil do klubu jako partner, ovšem do rozjetého vlaku hokejové sezóny, kdy je na změny pozdě. Po záchraně se mu ulevilo, letos je prezidentem klubu a připravuje klub na novou sezónu.

Proč jste se rozhodl vstoupit do klubu ?

V loňské sezoně jsem vstoupil do klubu jako sponzor a čím více jsem sledoval chod a dění v klubu, tím více jsem měl pocit, že mohu pomoci i jinak. Mám určitou představu o fungování, když do něčeho dávám peníze. Navíc srdcem jsem dvorák a k hokeji mám vztah od mládí, kdy jsem byl aktivním hráčem. Podařilo se mi obklopit se lidmi se stejným zájmem a věřím, že se nám společně podaří pozvednout úroveň dvorského hokeje.

Kdybyste se mohl o rok vrátit v čase, šel byste do tohoto dobrodružství znovu?
Určitou dobu jsem si nebyl jistý, když nevíte co to všechno obnáší, ale teď bych do toho šel znovu.

Celou loňskou sezonu se klub potácel na spodních příčkách a zachránil se až v závěru.
Mužstvo bylo mladé, bez zkušeností a do sezony vstupovalo s cílem obstát a v závěru zachránit soutěž. Tento cíl byl splněn. V klubu nebyl strategický partner, i proto to bylo pro všechny, kdo klub vedl hodně těžké. Ale je dobrý základ, na kterém se dá stavět.

Teď chcete jít jinou cestou?
Už dávno jsem přemýšlel o tom, že musím mít především své kmenové hráče. Chceme se poučit a připravit to tak, že budeme dál hrát hokej postavený na hráčích, kteří mají vztah ke Dvoru. K nim přidáme některé zkušenější hráče. Chceme dále pokračovat a navázat na práci mládežnických trenérů. Oni i kluci samotní musí vědět, že dveře do A týmu jsou každému otevřené. Víme, že nebude jednoduché hned vyhrávat, ale uděláme pro to maximum.

Co se doposud povedlo a co je ještě potřeba udělat do poloviny října, kdy odstartuje soutěž zápasem v Novém Městě ?

V tuto chvíli se chystá letní příprava, připravuje se nový web, hledáme sponzory, řeším výstroje a dresy, jednám s kluby o poplatcích za hostování atd atd. Je toho ještě hodně i proto, že mám určitou představu o kvalitním fungování klubu a chci splnit sliby partnerům.

Jaké jsou sportovní cíle?
Chtěli bychom se vrátit na úroveň jako v předchozích letech, kdy Dvůr patřil k nejlepším v soutěži. I v takovéto soutěži jsou výsledku už závislé na penězích. Mrzí mě, že se nám ještě nepodařilo zajistit dalšího strategického partnera a nebyl klub závislý jen na mně. Zajišťuji přísun financí i přes své obchodní partnery mimo Dvůr. Jsem rád, že i hodně místních lidí a firem se snaží pomoci našemu snažení a stává se partnery tohoto projektu. Chci jim i touto cestou poděkovat a těším se, že se budeme setkávat v ochozech, a nejen tam. A slíbit jim, že se ze všech sil snažím připravit dobrou prezentaci jim i dvorskému hokeji.

Máte do hokeje pořád chuť?
Kdybych neměl chuť, tak to nedělám. Hokej byl vždycky mým koníčkem. A i když předchozí rok byl hodně hektický a měl jsem myšlenky, jestli mi to stojí za to, jsme teprve na začátku a nemám zájem to zabalit. Vidím v tom také budoucnost pro mládežnický hokej.

Související články
Jsme ve finále Play-off! Dnes HC Rodos vyprášil Novou Paku 6:1!
Rozhovor s panem Vasilisem Teodoridisem po druhé třetině zápasu HC Rodos - HC Náchod
Průlomová sezóna hokejového týmu HC Dvůr Králové
O pohár města Dvora Králové nad Labem - turnaj v minihokeji ročníků 2009 a 2010 (neděle 9. září)
Chtěl jsem další hokejovou show, ale covid nám to zhatil, říká Vasil Teodoridis
Vaše komentáře

Přečteno 144x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Kalendář akcí
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi
29.03.2024 09:00 - 1.04.2024 17:00
Velikonoce na pevnosti 2024
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival