Vyhledej
Jaroměřsko > Sport > cyklistika

Žernovský bajk se v sobotu 10. června v Babiččině údolí pojede po pozměněné trase a cyklistům zahrají Vaťáci

Redakce / 27.05.2023, Česká Skalice - Náchodsko a Broumovsko
V letošním roce probíhá generální rekonstrukce Červeného mostu a tak museli pořadatelé trasu na poslední chvíli upravit. Mnoho cyklistů jistě ocení, že trať bude o něco jednodušší.


Naštěstí už bude otevřena také nedávno rekonstruovaná Pohodelská lávka, přes kterou se závodníci mohou vrátit z pravého břehu. 

Víc než závod

Pořadatelé ze Žernova připravili kategorie a trasy pro nejmenší děti až po 70+. Dále fitness jízdu i kategorii pro koloběžky a nově také pro populární gravely. Připraven je i cykloservis, který zajistí  Cyklopoint U Robina ze Žernova. O servis lidské síly se postará fyzioterapie Falta s ukázkami kinesiotapingu. Sváj stánek zde bude mít prodejce kol Joy.bike

Doprovodný program

Letos se můžete těšit na oblíbené skákací atrakce pro děti a hry. Do dalších kol závodu Vás bude povzbuzovat dixielandová kapela Black Buriňos a po závodě vystoupí kapely Vaťák a Nabran Kutah.
Vstupné grátis či doborovolné. K dispozici bude pověstný celodenní catering, což je na Žernově zážitek sám o sobě. A rozhodně nesmíte zapomenout vyšplhat na rozhlednu, ze které je vidět na jedné straně Rozkoš, na straně druhé Krkonoše a přímo pod rozhlednou Babiččino údolí ve kterém se budou odehrávat cyklistická dramata :-)


Propozice a odkaz na registraci k závodu najdete ZDE. Přihlásit se můžete nejen k Žernovskému bajku 10. června, ale i k Žernovskému bajku ROAD, který se jede v červenci :-)


Tradice se ctí

XXI. ročník Žernovského bajku se uskuteční v podobném formátu jako předešlé ročníky. Prvních deset závodů bylo pro všechny věkové kategorie. Dalších pět zase jen pro děti. Poslední roky jsme se vrátili k netypickému 13 km dlouhému okruhu

Partneři Žernovského bajku:



FOTOGALERIE - Žernovský bajk 2018 - dětské závody

Související články
Žernovský bajk - cyklistické závody nad Babiččiným údolím - velká fotogalerie dětských závodů
Žernovský bajk a Žernovský bajk ROAD - Jak to letos bude?
Babiččino údolí se zaplní cyklisty na horských kolech! Žernovský bajk se uskuteční v původním termínu
V sobotu 11. června obsadí Babiččino údolí cyklisté. Koná se již 20. ročník závodu Žernovský bajk
Vaše komentáře

Přečteno 252x