Vyhledej
Jaroměřsko > Sport > cyklistika

Ve Dvoře Králové se chystá velká cyklistická událost! Čertovy hrady budou ve středu 3. října patřit horským kolům

Redakce / 30.09.2018
Po mnoha letech se v našem městě předvedou nejlepší bajkeři z kraje! Dvůr Králové se totiž poprvé zařadil do prestižní série Apache bike STŘEDEČNÍ POHÁR. Tato sedmidílná podzimní série závodů už 23 let navštěvuje nejkrásnější místa Jestřebích Hor, Broumovskho výběžku a nyní tedy i Podkrkonoší.

FOTOGALERIE - Středeční pohár horských kol bude mít letos poprvé závod i ve Dvoře Králové nad Labem na zcela nové trati!

Závody jsou určeny pro kované bajkery a v seriálu se najdou tratě jednodušší, hravé i pořádně těžké. A to od dětských kategorií až po veterány. 

Přijďte si i vy vyzkoušet tradiční MTB závody - užít si ten pravý spád a adrenalin. Ve Dvoře Králové pro vás na poprvé členové a příznivci cykloklubu Carla.kupkolo přichystali náročné traťe. A tak je ale potřeba mít svoje kolo opravdu "v ruce" a nenechat se rozhodit nějakým kamenem, či kořenem. Protože okolo Čertových hradů to prostě drncá :-)

CYKLOKROUŽEKTradiční cyklokroužek pro děti od 6 do 12 let probíhá každé pondělí od 15 hodiny v parku Schulzovy sady. 
Start závodů je v lese pod Čertovými hrady - viz mapka. Nejlepší je samozřejmě dojet si na start na svém kole. Kdo však pojedete autem, tak parkování je domluveno před areálem firmy RODOS nad Lipnicí a pak je to cca 800 m ke startu, což každý cyklista hravě zvládne. 

Pokud přijedete s malými dětmi, tak parkujte nahoře v lese na parkovišti u Čertových hradů. Pro rodiče s dětmi je to určeno proto, že kapacita není velká a ke startu je to jen kousek lesem. 
Přijeďte prosíme s rezervou, protože oproti předchozím závodům série se startuje o hodinu dříve (harmonogram níže už je upraven) a od auta to přeci jenom vždy kousek je. 

Pokud bude potřeba, budou si závodníci moci kola umýt v myčce v areálu Rodos. 

Pro návštěvníky z blízka i z daleka jsme na mapce závodu označili i 3 tipy, co v lesích nad tratěmi navštívit po závodě, či před závodem. 

Obrovská výhoda seriálu je v jeho precizní organizaci, kdy tým pořadatelů už přesně ví, co a jak a závod tak neplýtvá časem nikoho z účastníků.

Startovní časy:
15.00 otevření závodní kanceláře
15.30 start odstrkovadla 
15:35 start kluci a holky do 5 let
15:45 start kluci a holky 6-7 let
16:00 start kluci a holky 8 - 9 let, žáci a žákyně I
16.30 start - muži, junioři, masters I a II
16.33 start - kadeti, ženy, juniorky/kadetky, veteráni, příchozí
16.36 start - žáci a žákyně II

Podrobné propozice celé série a odkazy na další závody najdete na stránkách hlavních pořadatelů

Vyhlášení hned po závodě se nekoná. Je až po všech závodech na konci seriálu a to ve formě společenské zábavní akce, na kterou se všichni účastníci "Sředečáku" vždy moc těší. :-)

Doporučené místo z mapky - 1 - Zátluky - bývalá tvrz - foto Láďa Válek


Doporučené místo z mapky - 2 - Zátluky - velký rybník - foto Jan Holan


Doporučené místo z mapky - 3 - Čertovy hrady - foto Kateřina Sekyrková


Související články
Cyklistický oddíl CarlaKupkolo přivezl medaile ze středečáku
Cykloklub Carla.kupkolo.cz se vydal k fotografovi! Podívejte se na fotky i video z fotografování
Vaše komentáře

Přečteno 1207x