Vyhledej
Jaroměřsko > Sport > cyklistika

Karolina Bergerová ovládla nejdelší trať Královédhradeckého MTB maratonu.

Redakce / 6.06.2016
Na startu ve všesportovním areálu v Hradci Králové se objevilo mnoho závodníků v červených dresech s čokoládou. A na nádherných tratích v městských lesích byli velmi dobře vidět!

FOTOGALERIE - Karolína Bergerová ovládla nejdelší trať Královédhradecké MTB maratonu.

Karolina Bergerová z oddílu Carla.Kupkolo.cz dojela do cíle jako druhá žena absolutního pořadí a jako první v kategorii žen 20-29 let. A to na nejdelší 60km trati, přičemž zaostala o pouhých 10 minut za bývalým elitním závodníkem a účastníkem všech 3 grand tour Janem Hruškou! 
Další vítězství přidali také Jarda a Jakub Hákovi, kteří zvítězili v rodinných týmech na kratší 30km trati. Jakub Hák navrch ještě přidal druhé místo ve své kategorii (11-12 let). Druhý byl také Honza Munzar (10 a 11 let). Třetí místo přidala Anežka Holanová (7-8let).

Tomáš Berger zvolil závod Extrém bike ČP-XCM v Mostě a v mezinárodní konkurenci zvítězil na kratší 56 km trati v kategorii muži 20-29 let, když celkově dojel na druhém místě.

Vítězka Hradeckého cyklomaratonu Karolína Bergerová je zároveň ředitelkou Královédvorských závodů "O nejlepšího cyklistu Královédvorska" pro děti od 2 do 13 let! První závod se koná již tuto neděli u nemocnice. Letos nově bude vyhodnocena i soutěž královédvorských škol. Vítězná škola získá titul - CYKLOŠKOLA 2016. Každý závodník pro svoji školu získá body a to za první místo 7 bodů, za druhé 6 bodů až do sedmého místa, které bude za 1 bod pro danou školu.

Samozřejmě bude hodnoceno i pořadí v jednotlivých kategoriích a drobné ceny se budou také losovat! Vyhrát tak mohou i méně trénované děti! Více o závodech ZDE.


Související články
Cyklisti oddílu Carla.kupkolo zahájili sezonu prvními závody
Druhý závod série "O nejlepšího cyklistu Královédvorska" bude v neděli 26. června v parku Schulzovy sady
Závodníci oddílu CarlaKupkolo jsou i na letošních závodech hodně vidět! Zazávodili si skoro i s Jardou Kulhavým :-)
Lucie Blažková zvítezila na Bike Cupu v Harrachově a Tomáš Berger na silnici ve Svijanech!
Etapový závod profesionálních cyklistů pojede i přes Královédvorsko (9.-10. září 2016). Omezí dopravu v Bílé Třemešné
Související odkazy
V dubnu se konaly první MTB maratonské závody, ve kterých se ukázali i cyklisti oddílu CK Carla.kupkolo.cz. Prvním závodem byl ENERVTIT 50 Podralsko, dalším Author 50 Český Ráj a také letos velmi studený Ratibořický maraton.
 
Vaše komentáře

Přečteno 1520x