Vyhledej
Jaroměřsko > Služby občanům > Politika

Máme toho dost! Setkání v Jaroměř - 28. května 2019 od 18 h

Shromáždění na podporu demokracie, spravedlnosti a nezávislosti justice - Jaroměř

Redakce / 26.05.2019, Jaroměř - Jaroměřsko
Tam, kde jsme minule skončili, budeme pokračovat. V pořadí již třetí setkání v Jaroměři (Trojúhelník u stadionu, mezi ulicemi Otakara Španiela, Jiráskova a Alšova) na podporu demokracie a spravedlnosti se sejde znovu v úterý 28. května od 18 hodin, stejně jako na mnoha dalších místech České republiky.

FOTOGALERIE - Máme toho dost! Shromáždění na podporu demokracie, spravedlnosti a nezávislosti justice - Jaroměř 28.5. od 18 h

Již je registrováno téměř 160 míst po republice, kde se podobná shromáždění uskuteční.

Považujeme za nepřijatelné, aby v situaci, kdy premiér velmi pravděpodobně půjde před soud, vyměňoval ze dne na den ministra spravedlnosti za paní, která premiérovi už dva roky otevřeně straní ve věci jeho trestního stíhání. 

Zároveň je nepřijatelné, že v kompetenci premiéra a vlády je kdykoliv odvolat Nejvyššího státního zástupce. Proto požadujeme demisi Marie Benešové z funkce ministryně spravedlnosti a přijetí zákona, který vládě sebere možnost Nejvyššího státního zástupce kdykoliv odvolat.

Je však zřejmé, že justice není jediným problémem. Naše země má mnoho velkých problémů. Vláda je ale neřeší. Jedinou starostí premiéra totiž je, jak se vymotat ze svých osobních problémů. Premiér svými osobními problémy poškozuje celou zemi. Je čas vystavit premiérovi účet.

Kvůli tomu se sejdeme již popáte v úterý 28. května na náměstích po celé republice. Nebudou-li naše požadavky splněny, sejdeme se všichni v úterý 4. června v 18:30 opět na Václaváku.
Přijďte prosíme a pozvěte i další.

Více na www.milionchvilek.cz

odkaz na facebookovou událost v Jaroměři
https://www.facebook.com/events/432705884184598/

Jana Žárská

Související články
Reportáž z pondělní podpory demokracie v Jaroměři (13. května 2019)
Vaše komentáře

Přečteno 149x