Vyhledej
Jaroměřsko > Služby občanům > Hasiči

Poslední kondiční jízda hasičů na Královédvorsku roku (31. prosince 2022)

Redakce / 3.01.2023
Fotografie ze Silvestra většinou obsahují ohňostroj. Následující video je výjimkou: zachytilo začátek tohoto dne na Královédvorsku, kterému již pár let vévodí, tzv. Poslední kondiční jízda roku.

Letos tato hasičská kolona projela 51 km dlouhý okruh vedoucí přes 3 města, 19 vesnic a 2 železniční přejezdy. Tvořilo ji celkem 53 hasičských aut včetně doprovodných vozidel. 

Jízda začínala v 7:30 hod. u hasičské zbrojnice v Dubenci a končila v 10:15 hod. po společném focení opuštěním parkoviště u ZOO. Vedla přes Lanžov, Bílé Poličany Miletín, Zábřezí- Řečice, Bílou Třemešnou až k poslední zastávce v ZOO.

Hasičská auta se tak stala silvestrovskou atrakcí nejen v obcích a na silnicích, ale také pro návštěvníky ZOO, kterých bylo díky velmi teplému počasí a nedostatku sněhu plná ZOO i přilehlé parkoviště.

Kapacita této sváteční jízdy je vždy omezená a i letos byla naplněna - na některé zájemce se nedostalo. Poděkování za dodržování disciplíny patří všem přihlášeným posádkám, ale také městským policistům ve Dvoře Králové a Jaroměři a samozřejmě samotnému organizátorovi: hasičům z Dubence. 

Jak uvedli dubenečtí hasiči na svém fcb profilu, v roce 2021 vyjelo pro srovnání 43 hasičských a 6 doprovodných vozidel, v níž jelo 174 hasičů, hasiček a hasiččat, aby společně zvládli 51 km přes 3 města a 13 vesniček.

Kateřina Sekyrková

Zdroj: fcb Hasiči Dubenec

Video: redakce

zrychlené video:

FOTOGALERIE - Poslední kondiční jízda hasičů na Královédvorsku (31. prosince 2022)

 
Vaše komentáře

Přečteno 1312x