Vyhledej
Jaroměřsko > Turistika > koupaliště

Možnosti koupání ve Dvoře Králové a okolí v roce 2015

Redakce / 10.06.2015
Parné dny trávíme ve stínu stromů na zahradě, u rybníku či písáku s karavany, na břehu řeky nebo na klasickém betonovém koupališti. Pomozte nám doplnit nebo napsat své názory na již zveřejněné tipy na to nejlepší koupání ve Dvoře a okolí.

Tyršovo koupaliště 

Na jakém koupališti uslyšíte řev lvů a pravidelně přelétající čápy nad hlavou? No, ve Dvoře Králové. Celkem 3 bazény - 50m plavecký, 50m s postupným dnem a dětské brouzdaliště - v parkovém prostředí se sociálním zázemím, dětským hřištěm a možností občerstvení. Sportoviště zdarma včetně minigolfu, zpoplatněné je pouze zapůjčení sportovního náčiní u plavčíků. Vstupné: 50 Kč / dospělí, 30 Kč / děti, po 17 hod 30 a 20 Kč. Poslední hodina za 10 Kč.

Proč na tomto koupališti nejsou klouzačky a tobogány, se dozvíte zde.

 

Podharťský rybník v Podharti

Zřejmě jsou pryč doby, kdy to bylo krásné místo na koupání uprostřed města. Ovšem jsou to 3 roky kdy byl rybník částeně vyčištěn a my se v něm opět koupali. Rybáři z Jedničky v něm chovají kapříky, ale to koupání rozhodně nepřekáží.

 

Loděnice ve Dvoře - koupání v Labi

Labe již nemá každý den jinou barvu dle právě barvené látky v Tibě a místní lidé se do něj opět vrací. Červencová neckyáda dokázala, že v loděnici se také dají provozovat vodní hrátky a na protáhnutí ztuhlého těla a osvěžení Labe stačí.

 

Koupaliště v Lázních pod Zvičinou

Dalo by se říct, že je to koupání v minerální vodě - hotové lázně. Pěkně uprostřed lesů, s malou klouzačkou a se zázemím v hotelu Pod Zvičinou a vyhřívaným brouzdalištěm se slanou vodou. Vybetonovaný bazének s přírodní vodou je malý, ale prostředí jedinečné. Za 20 Kč / osobu a den. Pokud se vám z koupaliště nebude chtít odejít, můžete přespat v jedné z chatek pár metrů od bazénu. 

 

Kemp Pecka 

Kemp pod hradem Pecka považuje svoje kouapliště v areálu kempu za největší chloubu svého zařízení. Bazén o rozměrech 37m x 42 m je neustále dopouštěn čerstvou vodou - voda tudíž osvěžující a čistá po většinu léta. V areálu jsou zpoplatněná sportoviště, pro děti lezecká stěna a maxi skákací trampolína (oboej zpoplatněné). Dětské hřiště a prolézačky zdarma. Sociální zázemí a možnost občersvení je samozřejmostí. 

 

Kemp svatá Kateřina 

V tomto rekreačním areálu velmi oblíbeném dětmi se nachází rybník 0,75 ha vhodný ke koupání. V areálu je dále hřiště na volejbal, nohejbal, houpačky, pískoviště, průlezky a mini zoo. Možnost občerstvení a sociální zázemí je samozřejmostí. Okolní lesy ukrývají poklady v podobě Slučích kamenů či borůvkových a houbových rájů na Hájemství. 

 

Koupaliště Dachova v Hořicích 

Koupaliště vzniklo v roce 1925 na místě bývalého dachovského rybníka dle projektu Ing. arch. Karla Bachury a je to skvost - stylové dřevěné kabiny, písečná pláž (tzv. sluneční lázně) a hřištěm. Rozloha vodní plochy je 8000 m2, maximální hloubka v okolí 2m skokánku pak 3 m,  v okrajové části je zvláštní oddělení pro neplavce a brouzdaliště pro děti. Uprostřed rybníka je oblíbený dřevěný ostrůvek. Obvykle silný přítok z okolního zalesněného svahu a kamenný podklad koupaliště zajišťují kvalitní a křišťálově čistou vodu. Sociální zázemí, občerstvení a sportoviště jsou v areálu. Vstupné: 30 Kč/dospělí, 15 Kč/děti.

 

Koupaliště v Jaroměři 

Bazén umístěný mezi paneláky asi nenadchne příznivce přírody, ale nevelký areál láká zejména v chladnějších dnech do bazénů s vodou ohřívanou na 24 stupňů - plavce do bazénu 50 x 22 m a děti to vyhřívaného bazénu 22 x 12 m s vodními atrakcemi v podobě 25metrové dvouprodové klouzačky. Nechybí ani malé bouzdaliště s vodní muchomůrkou. Zázemí sociální včetně občesrtvení je samozřejmostí. Vstupné: 70 Kč / dospělí na den, děti do 100 cm zdarma, do 15 let 35 Kč, studenti 40 Kč.

 

Písáky mezi Přeloučí a Pardubicemi

Hodně Dvoráků dojíždí za koupáním k tzv. Mělickým písákům, které vznikly těžbou štěrkopísku. Nachází se necelých 5 km od Přelouče nebo 10 km od Pardubic a očarují vás písečnými plážemi. Postupný vstup do vody je vhodný i pro děti, občerstvení se kolem písáku najde, stejně jako nějaké to sportoviště. Narozdíl od koupališť si zde můžete zajezdit na vodních lyžích nebo si zasurfovat. Lodičku si vemte svoji. 

 

Kemp Dolce u Trutnova

Trochu váhám, jestli mám tuhle polopřírodní vodní plochu doporučit ke koupání, ale na začátku července byla jedna z tamních 5 vodních ploch ke koupání vhodná a voda skvělá. Je to rybník ideální pro příznivce tradičních letních radovánek. A když přijdete k rybníku brzy ráno s kusem starého rohlíku, budete si připadat skoro jako v delfináriu - jen s kapry. Areál nabízí i šlapací lodě či klasické loďky k zapůjčení, novinkou je beach volejbal a zprovozněný dlouhý tobogán - vše zpoplatněno. Občerstvení je v areálu, u nedaleké Severky si můžete dát i čerstvé ryby. 

 

Koupaliště v Trutnově 

Nově zrekonstruovaný areál si užijí hlavně děti - vyhřívané laguny, dlouhý tobogán a víceprodá klouzačka, které jsou v ceně vstupného (65 Kč / dospělí, 45 Kč / děti, do 3 let zdarma). Pro plavce je tu vyhřívaný 25m bazén. Půjčovna sportovních ptořeb zahrnuje i plavecké pomůcky. Jen kapacita areálu je bohužel v teplejších letních dnech nedostatečná a Trutnováci jezdí do Dvora… 

 

Koupaliště Lanžov 

Tento areál je známý spíše svým parketem na koncerty a představení než bazénem a brouzdalištěm pro děti. V areálu nechybí tenisový kurt, hřiště na beach volejbal, nohejbal, dětské hřiště. V občerstvení na plovárně si zahrajete i profesionální elektronické šipky, stolní fotbal, boxer, jukebox. 

 

Koupaliště na Zábřezí 

Za Dehtovem se nachází v obci Zábřezí - Řečice kmeno-betonový bazén s brouzdalištěm. Bohužel netuším možnosti občerstení, vstupného atd. - uvítám doplnění od čtenářů!

 

V budoucnu se můžeme těšit na koupaliště na Úpě. Na tohle koupaliště se můžeme teprve těšit, ale již teď se v areálu můžete alespoń najíst při putování na kole po cyklostezce do Hradce. Protáhntou své tělo zde můžete při volejbalu, nohejbalu a stolním tenisu. Nechybí šipky, kuželky, kulečník či pétanque. Na své si přidou i rybáři. 

Související články
Staré městské lázně ve Dvoře Králové oživeny!
Na Rozkoši plánují výstavbu přírodního koupaliště. Bez sinic i chloru.
Tyršovo koupaliště se připravuje na novou sezonu. Delfínek se opraví až na podzim
Koupaliště a kemp Dachovy u Hořic je odpočinkovým místem uprostřed lesů. Koupat se zde můžete již od 1. června
Výstraha - vysoké teploty v Královéhradeckém a Pardubickém kraji
Seznam koupališť a vodních ploch v Královéhradeckém kraji, která jsou pod dohledem hygieny
Koupaliště v Miletíně je otevřené jen za hezkého počasí. Čistší vodu však jinde nenajdete
Jediný vyhřívaný venkovní bazén široko daleko - koupaliště v Jaroměři začíná sezonu v pátek 2. června
Koupaliště v Jaroměři - vyhřívaná voda i široká klouzačka
Tyršovo koupaliště letos otvírá se zpožděním, do bazénu se letos skočí v úterý 6. června
Vaše komentáře

Přečteno 2034x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Kalendář akcí
28.03.2024 13:00 - 28.03.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo
28.03.2024 15:45 - 28.03.2024 16:45
Chůze s trekovými holemi
29.03.2024 09:00 - 1.04.2024 17:00
Velikonoce na pevnosti 2024
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival