Vyhledej
Jaroměřsko > Sport > ostatní sporty

Na zimním stadionu se koná velký hokejbalový turnaj za účasti české reprezentace žen!

Redakce, Filip Červinka / 25.06.2016
Každý rok se tradičně koná turnaj krajských výběrů hráčů do 15 let. Letos se krajské duely odehrají na půdě východočeského regionu ve Dvoře Králové nad Labem respektive jeho zimním stadionu. Ten kromě krajských žákovských družin přivítá i reprezentaci žen. Bude hostitelské město krásným místem pro hokejbal? „Rozhodně. Ve východních Čechách je totiž hokejbal velmi úspěšným a populárním sportem,“ nepochybuje starosta města Ing. Jan Jarolím.

Na konci června se na zimním stadionu ve Dvoře Králové nad Labem uskuteční turnaj krajských výběrů hráčů do 15 let. Co akce takového formátu pro město znamená?

Každá významná sportovní akce, která se ve Dvoře Králové nad Labem uskuteční, je dobrou příležitostí nejen k propagaci města, ale i daného sportu. Občané a návštěvníci se určitě mohou těšit na kvalitně obsazený turnaj a zajímavá utkání v odvětví sportu, jež v našem městě ještě nemá takovou tradici.

ROZPIS TURNAJE

Jste rád, že se vrchol sezony v kategorii žákovského hokejbalu uskuteční právě ve východních Čechách ve Dvoře Králové?
Rozhodně. Ve východních Čechách je totiž hokejbal velmi úspěšným a populárním sportem. Hradec Králové, Pardubice a Letohrad hrají extraligu, další východočeské týmy nastupují v I. lize a velmi úspěšné jsou také mládežnické týmy. Pořádání tohoto turnaje právě ve Dvoře Králové nad Labem je tak pro mě známkou toho, že se naše město vrací na mapu republiky právě v oblasti špičkového sportu – vrcholového hokejbalu, a proto ji od začátku podporuji a fandím.

Věříte, že zimní stadion nabídne hokejbalistům ten nejlepší komfort a bude o hokejbal zájem z řad diváků?
Královédvorský zimní stadion určitě nabídne během turnaje mladým hokejbalistům dostatečně kvalitní zázemí. Stejně tak doufám, že si na jednotlivá utkání najdou cestu nejen fanoušci hokejbalu, kteří přijedou podpořit jednotlivé týmy a jejich hráče, ale také královédvorští hokejoví fandové, kteří se letos zasloužili o rekordní návštěvnost během bojů o titul v play-off krajské ligy mužů. Řada z nich určitě na zimní stadion v létě zamíří poprvé.

Účast reprezentace žen je velkým zpestřením!

Jak se město Dvůr Králové podílí na propagaci a organizování akce? Budete hokejbalovému svazu ve všem nápomocni?
Turnaj samozřejmě prezentujeme na webu města v kalendáři akcí nebo na našem facebookovém profilu. Věřím, že vzhledem k počtu lidí, kteří uvedené informace pravidelně sledují, najde akce dostatečnou diváckou podporu.

Mezi zápasy bude pro týmy určitě čas i na odpočinek a regeneraci. Jsou nějaká zajímavá zákoutí, která byste týmům či fanouškům doporučil, aby je navštívili?
Naše město nabízí návštěvníkům řadu atraktivních míst, která rozhodně stojí za to vidět. Kromě zoologické zahrady s Africkým safari, je to v centru města muzeum v Kohoutově dvoře, dále kostel sv. Jana Křtitele, kde byl nalezen Rukopis královédvorský, nebo Šindelářská věž. Odpočinek pak mohou načerpat například na krásném Tyršově koupališti z 30. let minulého století. V blízkém okolí za zhlédnutí určitě stojí opravený barokní Hospital Kuks, nejkrásnější přehrada Les Království, která je technickou památkou, Braunův Betlém nebo moderní křížová cesta u Stanovic.

Co vůbec říkáte na hokejbal jako takový? Dost lidí si ho často plete s florbalem, ale považte, hokejbal je hodně blízko lednímu hokeji a je dost důrazný.
Jako laik, ale sportovní fanoušek, samozřejmě vnímám rozdíl mezi hokejbalem a florbalem a tuším, že právě k lednímu hokeji má hokejbal blíže, minimálně třeba používanými hokejkami a zřejmě i rozměry hrací plochy, na které se odehrává. V každém případě si hokejbal zaslouží větší propagaci, ke které, jak věřím, přispěje velkou měrou i právě připravovaný turnaj.

Na turnaji krajů se představí i reprezentace žen. Bude dle vašeho názoru zajímavé sledovat ty největší chlapecké talenty v konfrontaci s vicemistryněmi světa?
Účast ženské reprezentace je zcela jistě velkým zpestřením celého turnaje. Vzájemné zápasy kolektivů, které se jinak nemají moc šancí společně na hrací ploše potkat a poměřit své síly, jsou určitě významným lákadlem pro diváky, kteří se rozhodnou turnaj navštívit.

Další podrobnosti o turnaji najdete ZDE.

 
Vaše komentáře

Přečteno 237x
 
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.
05.01.2024 - V okolí Braunova Betléma na území Hřibojed proběhne v sobotu 6. ledna 2024 od 9 do 13 hodin honitba. Prosím počítejte s omezeným vstupem na toto území.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Kalendář akcí
29.03.2024 09:00 - 1.04.2024 17:00
Velikonoce na pevnosti 2024
29.03.2024 18:30 - 29.03.2024 21:30
Taneční večer s živou hudbou - Revival
31.03.2024 16:30 - 31.03.2024 18:00
Kino - Trollové 3
31.03.2024 19:00 - 31.03.2024 20:30
Kino - Kočka a pes: Šílené dobrodružství